torstai 5. helmikuuta 2015

Pikavisiitillä Tallinnassa

Hävettää tulla taas aloittamaan postaus pahoittelemalla pitkää postaustaukoa, mutta minkäs teet, kun tietokoneen hiiri päättää hajota juuri sopivalla hetkellä. Yritin jo tiistaina postata mun maanantain Tallinnan reissusta, mutta onneksi nyt tietokoneen hiirikin toimii. Oon ollut viimeaikoina myös todella kiireinen, kun kaikki päivät on menneet joko töissä tai kavereiden kanssa. Enpä muuten edes muistanut, että sosiaalinen elämä vie näin paljon aikaa. Toisaalta ei pidä valittaa, kun vihdoinkin omistan sellaisen!
 
Viime viikolla saatiin Hennan kanssa extemporeidea varata päiväristeily Tallinnaan, kun saatiin sellainen vain 9 eurolla. Maanantaina koittikin meidän muutaman päivän malttamattomana odotettu risteily ja lähdettiin innolla matkaan. Oltiin jotenkin alusta asti varmoja, että meidän kauhukaksikon reissusta ei vaan mitenkään voi tulla onnistunutta. Reissu oli kuitenkin todella onnistunut, vaikka jouduttiinkin kärsimään monista vastoinkäymisistä. Miten kahdelle ihmiselle voikaan sattua näin paljon huonoa tuuria?

1-IMG_8585 1-IMG_8580 1-IMG_8594 1-IMG_8617 1-IMG_8640 1-IMG_8614

Meidän matkan epäonnistumiset alkoivat jo heti lähtöselvityksessä, kun huomasin, että olin unohtanut passin kotiin. Jouduin siis matkustamaan kokonaan ilman passia tai kuvallista henkilökorttia, ja kuulin vieläpä jälkeenpäin, että siitä olisi voinut saada jopa 400 euron sakot. Perille päästyä yritettiin meidän huonoilla suuntavaistoilla suunnistaa Tallinnan keskustaan ja jouduttiin vähän huonolla menestyksellä kyselemään vähintään viideltä ihmiseltä, että miten ihmeessä päästään Tallinnan mäkkärille. Ihmeen kaupalla löydettiin kuin löydettiinkin itsemme parin tunnin etsimisen jälkeen määränpäästä!
 
Poistulomatkalla jouduttiin parin virolaisen miehen ahdistelmiksi eikä tietenkään ymmärretty niiden huonoja venäjä-viro-englanti -selostuksia. Kaiken jälkeen selviydyttiin jopa kotiin asti, mutta monilta juomien leviämisiltä ei kuitenkaan vältytty. Siinä vaiheessa oltiin jo sen verran ärstyyntyneitä, että päätettiin korkata Tallinnasta tuotu skumppapullo ja aamuyöstä päädyttiinkin vielä Kirkkonummelle asti paljubileisiin. Meille luvattiin aamulla kyyti takaisin Helsinkiin, mutta (yllätys yllätys) jouduttiin maksamaan 60 euron taksi. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä takana oli niin mahtava reissu!

1-IMG_8599 1-IMG_8602 1-PicMonkey Collage1 1-IMG_8595 1-IMG_8641 1-IMG_8643 1-IMG_8598

Kaikista epäonnistumisista huolimatta meillä oli todella ihana päivä ja nyt ollaan monia uusia kokemuksia rikkaampia.  Onneksi jälkikäteen tällaisille asioille osaa jopa nauraa! Päivä meni tyttöjen kesken shoppaillessa, kahvitellessa, vanhaakaupunkia kiertäessä sekä höpötellessä. Mukaan tarttui (alkoholin lisäksi) myös muutama uusi vaatekappale, jotka esittelen sitten myöhemmin muiden tämän vuoden puolella ostettujen ostosten seassa.
 
Kävin muuten ensimmäistä kertaa koskaan Tallinnan vanhassakaupungissa ja ihastuin totaalisesti noihin kaunisiin ja värikkäisiin taloihin. Fiilis oli aivan samanlainen kuin esimerkiksi viime kesänä Prahan kaduilla kävellessä. Tämän kevään aikana on ehdottomasti lähdettävä Tallinnaan vielä uudestaan!
 
Onko joku muukin ihastunut Tallinnan vanhaankaupunkiin?

18 kommenttia:

  1. Itsekin tykkään tuosta vanhastakaupungista, todella hieno paikka ja nuo vanhat rakennukset on jotain niin upeeta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin samaa mieltä! :) En ollu koskaan aiemmin käynyt tuolla, niin tuli ihan yllätyksenä miten kauniilta Tallinna voikaan näyttää. Tuli mieleen ihan jotkut Keski-Euroopan kaupungit. :)

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta reissulta vaikka pieniä vastoinkäymisiä teillä olikin! Voi kun itsekin voisi tehdä tuollaisen extempore reissun johonkin Tallinnaan♥ ihan tosi kauniita kuvia muuten tässä, itsekin tykkään hirmuisesti Tallinnan vanhasta kaupungista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli kyllä mahtava reissu! Ihana muistella tälleen jälkeenpäin, kun oli vaan niin hauskaa. :) Sun pitää lähteä joku kerta lyhyellä varoitusajalla johonkin, extempore reissut on nimittäin just niitä parhaimpia! ♥ Ja kiitos oikein paljon! :)

      Poista
  3. Jopas teil on ollut reissu, mut hyvä et jälkeenpäin osaa sitten nauraa mokille. Mie tykkään kesäisin tuosta vanhasta kaupungista:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, nyt jälkeenpäin tosiaan vaan naurattaa nuo jutut! :D Kesällä olis kyllä ihana lähteä käymään tuolla! Pitääkin laittaa varaukseen jo ajoissa kesäreissu tuonne, kun mulla on sieltä matkamessuilta alennuskoodi Tallinnan risteilyille. Se taitaa olla voimassa vielä tän ja seuraavan kuun. :)

      Poista
  4. Sulla on kyllä aina todella upeita kuvia blogissasi ! :) Muokkaatko jotenki sun kuvia ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Muokkaan kaikki mun kuvat Picasalla. Muutan valotuksia ja lisään väriä. :) Sen jälkeen lataan kaikki kuvat Flickriin, kun sitä kautta kuvat on parempilaatuisia täällä blogissa. :)

      Poista
  5. Oih, nyt munkin tekee mieli Tallinnaan. Vanhan kaupungin lisäks mua houkuttelis erityisesti joku kiva tallinnalainen kylpylä :) Kiva, että teidän reissu oli onnistunu kaikista vastoinkäymisistä huolimatta! Sellaset on ikäviä, mut joskus kyllä takaa myös mahtavat naurut - ainakin tosiaan jälkeenpäin :D

    Erika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin oon haaveillut jo pitkään jostain kivasta kylpylälomasta, sellainen olis kyllä niin ihana! :) Lähtis vaikka pidennetyksi viikonlopuksi kylpylään ja kävis samalla reissulla kiertelemässä myös vanhassakaupungissa. :) Meidän reissu oli kyllä todella onnistunut! Ollaan suunniteltu jo uutta reissua, kun päästään matkamessuilta saadulla alennuskoodilla sinne vain 9 eurolla. :D Mutta tuo on kyllä totta, että varsinkin jälkeenpäin tuollaisille asioille osaa onneksi nauraa! Ompahan jotain muisteltavaa jälkeenpäin. :D

      Poista
  6. Vähän ootte halvalla päässy reissuun! :) Tuleekohan noita tuollaisia tarjouksia useinkin? Olis niin kiva itsekin lähteä.
    Ja mielettömän kivoja kuvia, tosi ihanan näköistä!
    Ja onneksi vältyit sakoilta, olis muuten tullut aika kallis reissu... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päästiin noin halvalla sen takia, kun sain sieltä matkamessuilla alennuskoodin. :) Kaikki Eckerö Linen Tallinnan päiväristeilyt on sillä koodilla vain 9 euroa. Ajattelin varata tän vuoden jokaiselle kuukaudelle yhden päiväristeilyn, kun ennen 31.3 varatut risteilyt on tuon 9 euroa. :D Mutta kannattaa selailla kaikkia risteilytarjouksia, kun joskus oon löytänyt päiväristeilyn Tallinnaan 4 eurolla! Se on jo ihan pilkkahinta. :D

      Kiitos paljon! Noista kuvista tuli kyllä omasta mielestäkin yllättävän onnistuneita. :) Ja niinpä, onneksi selvisin pelkällä säikähdyksellä! Vähän kyllä jännitti yhdessä vaiheessa, kun Tallinnan satamassa joku satamatyöntekijä tuli ottamaan hartioista kiinni ja käski meidän viedä juomat hissillä ylempään kerrokseen. Siinä vaiheessa ajattelin, että nyt jään kyllä kiinni. :D

      Poista
  7. ''Enpä muuten edes muistanut, että sosiaalinen elämä vie näin paljon aikaa. Toisaalta ei pidä valittaa, kun vihdoinkin omistan sellaisen!''
    ^nauroin tota oikeesti ääneen, ku toi on niiiiin totta oikeesti XDD. samaistun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, hyvä etten oo ainut! :D On ollu kyllä niin outoa, kun omistaa pitkästä aikaa kavereita. Mutta ei pidä valittaa! :DD

      Poista
  8. Ihania kuvia! Tallinnan vanha kaupunki on kyllä ihana. Oliko Tallinnassa muuten jo miten lämmintä? Pitäisi kyllä päästä itsekin käymään siellä kun ei ole muutamaan vuoteen tullut käytyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli kyllä aivan ihana! :) Tallinnassa oli yllättävän lämmintä. Aurinko pilkisteli muutamaan otteeseen ja nollan puolella oltiin. Lunta ei näkynyt oikein missään. :D Suosittelen ehdottomasti käymään, kun sinne pääsee vieläpä niin edullisesti. :)

      Poista
  9. Miks mä en oo päässy vieläkää käymää Tallinnassa! Siihen on pakko tehdä korjaus :-D Onneksi Eemeli sentään haluaisi myös lähteä käymään siellä..:-) Tuo vanha näyttää kyllä upealta rakennuksineen kaikkineen..:o
    Ja sulle muuten sopii niin hyvin tuo vaaleanpunainen takki <3 itellä on vähän niinku tuollainen mutta musta. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä, musta on vaan niin outoa kun pari mun kaveriakaan ei oo koskaan käyneet Tallinnassa! Tuntuu, että jokainen suomalainen on käynyt siellä ainakin kerran elämässään. :D Lähdette yhdessä vaikka kesälomareissulle sinne! :) Hotellimatkatkin on tosi edullisia, kun vaan varaa tarpeeksi ajoissa. :) Ja nuo vanhankaupungin rakennukset oli ihan mielettömän upeita!

      Voi kiitos! ♥ Tuo takki kuuluukin tällä hetkellä mun lempitakkeihin. Se on niin söpön tyttömäinen. :)

      Poista