keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Old town hall

Toisena päivänä oli pilvinen sää, mutta se ei meitä tietenkään haitannut. Pakattiin sateenvarjo reppuun mukaan ja lähdettiin kävelemään keskustaan. Oltiin jo edellisenä päivänä suunniteltu, että mennään sinä päivänä käymään Prahan vanhankaupungin raatihuoneessa. Se sijaitsee aivan vanhankaupungin keskusaukiolla ja sen seinässä on yksi Prahan tunnetuimmista nähtävyyksistä eli astronominen kello.

IMG_3510 – kopio PicMonkey Collage567

Astronominen kello kertoo ajan lisäksi myös auringon ja kuun sijainnin. Tasatunnein tuolta luukuista hyppäsi esiin (googlen mukaan) 12 apostolia ja luuranko soitti kelloa. Luin ennen meidän reissua, että tuo on upea näky, joka jokaisen turistin täytyy nähdä. Nyt mäkin pääsen suosittelemaan sitä teille kaikille, eli tuota kelloa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa!

IMG_3573 – kopio IMG_3526 – kopio IMG_3531 – kopio PicMonkey Collage357 IMG_3544 – kopio IMG_3550 – kopio

Maisemat oli tornista todella upeat! Mä tykkään kaupunkilomilla kiivetä korkeisiin torneihin, joista näkee koko kaupungin. Me käytiin yhtenä päivänä myös Prahan linnassa, joka sijaitsi tuota torniakin korkeammalla. Siellä tulikin kuvailtua melkein enemmän maisemia kuin itse linnaa!

IMG_3584 – kopio IMG_3579 – kopio IMG_3577 – kopio IMG_3482 – kopio IMG_3484 IMG_3487 – kopio

Pienen sadekuuron yllättäessä lähdettiin käymään Palladium-ostoskeskuksessa, jossa on 170 kauppaa ja 30 ravintolaa. Teemu oli taas ihan kyllästyneenä mun mukana vaatekaupoissa ja se saikin houkuteltua mut jo puolen tunnin shoppailun jälkeen ravintolaan istumaan. Palladiumissa ylin kerros oli täynnä ravintoloita ja ruokapaikkoja. Oli aika hauska näky kun mäkkäri, Burger King ja KFC oli kaikki vierekkäin!
 
Illalla käytiin vielä muutaman bändin keikalla, mutta sieltä mulla ei ole kuin muutamia kännykkäkuvia. Ulkomailla on niin mielenkiintoista käydä keikoilla, kun kaikki on ihan uutta ja ihmisetkin puhuvat eri kieltä. Tutustuttiin illan aikana itävaltalaiseen pariskuntaan ja muutamiin tsekkiläisiin. Oli kyllä ihana päivä!
 
Mukavaa keskiviikkopäivän jatkoa kaikille!

8 kommenttia:

  1. Tuonne ei varmaan uskaltais kiivetä jos ois korkean paikan kammo mut onneksi ei ole! :-D Kuulostaa kyl ihanalta noi teidän päivät <3 :-3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, mä pelkään korkeita paikkoja kuollakseni, mutta tuonne ei jostain syystä pelottanut kiivetä! Vaikka yleensä oonkin ihan paniikissa korkeissa paikoissa.. :D Ja meidän matka oli kyllä ihana! ♥ Harmi, että ollaan jo kotona. :D

      Poista
  2. Kai sä vähän ehdit ostoksia tehdä, ennenkuin Teemu kiskoi sut pois :D Haha!
    Ja toi kello on kyllä mielettömän näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdin mä yhden neuleen sentään ostamaan, haha! :D Sillä kun ei itsellään ole aina intoa shoppailla, niin silloin se ei viihdy munkaan mukana. :D Se oli kyllä upea, varsinkin tasatunnein! :)

      Poista
  3. Ihanan näköistä! Ja tuo kauppakeskus vaikuttaa shoppailijan paratiisilta ♥ vielä kun näköjään ale ale ale - kylttejä joka puolella :D Nämä reissukuvat eivät kyllä helpota yhtään matkakuumetta! Ihana muuten tuo sinun paitasi, rennontyylikäs:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kauppakeskus oli kyllä mahtava! Niin paljon kaikkia ihania vaateliikkeitä. <3 Harmi, ettei ollut hirveästi rahaa tuhlattavaksi. :( Ja kiitos paljon! Tuo paita kuuluukin lemppareihin juuri tuon rentouden takia. :)

      Poista
  4. aivan upeaa, hitsi ku mul on nii vähä töit kesällä että alkaa jo mietityttää onko rahaa siihen äkkilähtöön mitä oon povannu elokuulle.. :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mihin oot lähdössä? :) Mäkin oon aina kova suunnittelemaan reissuja, mutta sitten lähempänä tajuaakin ettei oo rahaa. :D Saatko sä muuten miten helposti töistä lomaa vai onks sulla kesälomapäiviä? :)

      Poista